Χωρίς κατηγορία

Ποια βήματα πρέπει να ακολουθούμε για το ντύσιμο των παιδιών

Ένα πολύ συχνό φαινόμενο, που έχει παρατηρηθεί κυρίως στα πιο μικρά παιδιά, είναι η τάση να βγάζουν τα ρούχα που είναι εύκολο να αφαιρεθούν όπως τις κάλτσες, τα παπούτσια ή τα καπέλα. Μερικές φορές, βέβαια, προσπαθούν να τα ξαναφορέσουν και πάνω σε αυτές τις στιγμές εμείς μπορούμε να “χτίσουμε” μια νέα συνήθεια. Τι κάνουμε; Ονομάζουμε τα ρούχα που βγάζει το παιδί αλλά και τα μέρη του σώματος που τα φοράμε.

Αν έχουμε λίγο μεγαλύτερο παιδάκι μπορούμε να ξεκινήσουμε τη διαδικασία εκμάθησης χρησιμοποιώντας ένα περιορισμένο αριθμό ρούχων. Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, τα ονομάζουμε καθώς του τα φοράμε ώστε το παιδάκι να αρχίσει να συνηθίζει τις ονομασίες τους αλλά και τα μέρη του σώματος που πρέπει να φορεθούν.

Τα “εύκολα ρούχα

Όταν θα αποφασίσουμε ότι έφτασε η ώρα για να μάθει το παιδί να ντύνεται, προτιμούμε να ξεκινήσει με κάποια “εύκολα” ρούχα.

Αυτά μπορεί να είναι:

  • Παντελόνια με λάστιχο εφαρμογής στη μέση – βοηθούν και όταν το παιδί εκπαιδεύεται για να πηγαίνει μόνο του στη τουαλέτα ή όταν δεν μπορεί ακόμη να χειριστεί κουμπιά και φερμουάρ.
  • Ρούχα που κλείνουν με Velcro (Χριτς-Χρατς) ή με μεγάλα κουμπιά και κουμπότρυπες.
  • Πουλόβερ, μπλούζες και εσώρουχα με λογότυπα ή εικόνες στο μπροστινό μέρος ώστε να αρχίσουν να ξεχωρίζουν το μπροστινό μέρος από το πίσω.
  • Ρούχα που είναι ευκολοφόρετα και άνετα για το παιδί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *